Liesbeth Bruinekool

Ik doe mee aan onderzoek. Ik ben dan wel zelf genezen, maar nog steeds krijgen te veel kinderen te horen dat ze kanker hebben. Als de mensen die voor mij ziek geworden zijn, nooit aan onderzoeken hadden meegewerkt, zouden de overlevingskansen ook voor mij een stuk kleiner zijn geweest.

Liesbeth Bruinekool

Op 5-jarige leeftijd ben ik behandeld voor een Rhabdoïd sarcoom. Dit is een tumor in de nier, die agressiever en minder goed reageert op de behandelingen dan de Wilms tumor die meestal voorkomt bij kinderen met een tumor in de nier.

Doordat mensen meedoen aan onderzoeken, hebben kinderen die nu de diagnose kinderkanker krijgen, betere overlevingskansen. Daardoor worden behandelingen beter afgestemd en zullen de behandelingen effectiever en (mogelijk) minder belastend zijn.

Daarnaast zal ook meer bekend worden over de zo geheten late effecten van de behandeling die ik heb gehad. Hierdoor kan de behandeling waar mogelijk aangepast worden, om eventuele late effecten te verminderen of te voorkomen. Gelukkig heb ik zelf niet heel veel last van late effecten, al loop ook ik wel eens tegen dingen aan die ik niet of minder goed kan dan leeftijdsgenoten. Regelmatig stappen zit er voor mij bijvoorbeeld niet in, doordat ik dit gewoon niet kan volhouden. Nu vind ik dat niet heel erg en ik ondervind er dan ook niet heel veel hinder van.



Waarom ik meedoe:
Zwannie Sterenborg
Ingrid Westerhof
Floor van Leeuwen
Esther Radstaak-Brookman
Leontien Kremer
Wendeline Braaksma
Frederieke Cornelis
Anne de Wit
Wim Tissing
Liesbeth Bruinekool
André van Olphen
Daan Smit
Alex Wegman
Marry van den Heuvel-Eibrink
Monique Jaspers
Carel Jansen
Cecile Ronckers
Eline van Dulmen-den Broeder
Martha Grootenhuis
Jacqueline Loonen
Birgitta Versluys
Martine van Engelen en Herma Vermeulen
Barbara Nijman
Jaap den Hartogh
Ad Schepen
Dorine Bresters
Martine Raphael